У МЗС Австрії та Німеччини привітали встановлення «шкільного перемир'я» в зоні АТО

У МЗС Австрії та Німеччини привітали встановлення «шкільного перемир'я» в зоні АТО
Військовий у зоні АТО

«Саме початок навчального року має стати для всіх сторін конфлікту нагадуванням про необхідність тримати своє слово», - МЗС Німеччини

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц привітав угоду, досягнуту в рамках Тристоронньої контактної групи про «шкільного перемир'я» починаючи з опівночі 25 серпня 2017 року.

Про це «Укрінформу» повідомили з штаб-квартири організації у Відні.

«Я вітаю цю ініціативу сторін поставити на перше місце життя і благополуччя мирних жителів в момент, коли починається новий навчальний рік», - сказав Курц.

Він закликав всі сторони виконати свої зобов'язання і встановити, нарешті, повне і постійне припинення вогню. У той же час Курц зазначив, що за цим має слідувати багато інших кроків для того, щоб мирні жителі Донбасу не жили більше в страху.

Австрійський дипломат ще раз нагадав всім сторонам про необхідність надати СММ ОБСЄ безпечний та безперешкодний доступ по всій зоні конфлікту з тим, щоб завдяки їх звітності і контролю вони були в змозі допомогти сторонам встановити міцний мир.

Голова ОБСЄ подякував лідерам Нормандської четвірки за їх невтомні зусилля з досягнення перемир'я.

У МЗС Німеччини також привітали рішення Тристоронньої контактної групи встановити «шкільне перемир'я». Домовленість, нагадали у відомстві, була досягнута напередодні під час телефонної розмови канцлера Німеччини і президентів Франції, України і Росії, і підкреслили, що «керівництво Росії і України її категорично підтримало».

«Саме початок навчального року має стати для всіх сторін конфлікту нагадуванням про необхідність тримати своє слово і, нарешті, змусити гармати мовчати», - йдеться в заяві німецького зовнішньополітичного відомства, яке констатує, що дуже часто такі домовленості вже були порушені.

Берлін також закликав конфліктуючі сторони надати спостерігачам ОБСЄ безпечний доступ на всій території регіону, щоб вони могли контролювати дотримання перемир'я.

«Зараз настав час, врешті-решт, почати робити подальші кроки для просування реалізації Мінських угод», - заявили в МЗС Німеччини.

Як повідомляв «Главком», у вівторок, 22 серпня, увечері президент України провів телефонну розмову з керівниками держав «нормандського формату»: президентом Франції, федеральним канцлером Німеччини та президентом Росії.  

Сторони висловили рішучу підтримку запланованого на 23 серпня ц.р. рішення Тристоронньої контактної групи оголосити режим припинення вогнюз нагоди початку навчального року.

В середу Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на сході України домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: