У Нацбанку назвали причини дефіциту валюти на міжбанківському ринку

У Нацбанку назвали причини дефіциту валюти на міжбанківському ринку

Сезонне зниження експорту призвело до нестачі іноземної валюти 17 січня

За словами заступника голови Нацбанку, сезонне зниження експорту призвело до нестачі іноземної валюти
17 січня, на міжбанківському ринку в Україні спостерігається дефіцит валюти у зв'язку з вихідним днем у США 16 січня. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій на своїй сторінці у Facebook.

«17 січня 2017 року пропозиція валюти обмежена насамперед у зв'язку зі збігом 16 січня 2017 року, вихідного дня (на честь Дня Мартіна Лютера Кінга) у США та робочого дня в Україні. Відповідно, відсутність надходжень валютної виручки на рахунки українських банків 16 січня вплинула на обсяг обов’язкового продажу валютних надходжень сьогодні», – зазначив Чурій.

За його словами, залишаються актуальними й інші чинники, про які раніше повідомляв Національний банк. А саме – сезонний спад ділової активності, переважно в агросекторі, що відображається у скороченні надходжень валютної виручки від експорту продовольчих товарів.

Також пропозицію валюти на міжбанківському ринку продовжує обмежувати наявність значної гривневої ліквідності у компаній-експортерів, які у грудні отримали відшкодування ПДВ на 16 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: