У Нацбанку попередили: наприкінці року інфляція може бути вищою, ніж прогнозувалося

У Нацбанку попередили: наприкінці року інфляція може бути вищою, ніж прогнозувалося

У Нацбанку кажуть, що на рівень інфляції чинять тиск тимчасові фактори

На кінець поточного року рівень інфляції в Україні може виявитися вищим за поточний прогноз Національного банку (9,1%). Про це заявив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб під час зустрічі правління НБУ із керівниками сорока найбільших банків України.

Він зазначив, що «фундаментальні інфляційні фактори залишаються контрольованими, проте на рівень інфляції чинять тиск тимчасові фактори, які призвели до зростання цін на чотири групи товарів – м’ясну і молочну продукцію, овочі та тютюнові вироби».

«Монетарна політика повинна реагувати на зміну фундаментальних факторів. Тому ми уважно стежитимемо, щоб ці тимчасові чинники не перетворилися на фундаментальні. Крім того, можуть реалізуватися інфляційні ризики у площині фіскальної політики. Якщо в результаті ми побачимо високі ризики неповернення інфляції до цільових орієнтирів, тоді реагуватимемо на це жорсткою монетарною політикою», – зазначив Сологуб.

Раніше виконувач обов’язків голови Нацбанку Яків Смолій заявив, що на підвищення рівня інфляції вище очікуваної вплинули немонетарні причини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: