У Національному цирку заявляють, що хабара Кучмі не давали

У Національному цирку заявляють, що хабара Кучмі не давали

Раніше в Україні було 12 стаціонарних цирків, зараз їх залишилося 7, зазначила

У Національному цирку України заявляють, що за 2015 рік він заробив 47 млн грн та заплатив 18 млн 580 тисяч податків.

Про це заявила в.о. генерального директора – художнього керівника ДП «Національний цирк України», народна артистка України та СРСР Людмила Шевченко під час круглого столу в Укрінформі.

«Рік тому почалися нападки на Національний цирк України. У жовтій пресі з’явилися статті про те, що Національний цирк не має жодного відношення до національного, що колись Кучма, коли у 1998 році підписував нам звання національного, то він не мав права це робити. І навіть йшли такі розмови, що ми дали Кучмі хабар, аби отримати статус національного. У цьому році нам заявили, що ми, виявляється, у страшному занепаді. Ми беремо фінансову звітність за 2015 рік – ми заробили 47 млн грн. Заплатили податків 18 млн 580 тис. Тому говорити, що ми в упадку...», – зазначила Шевченко, визнавши при цьому, що останні роки були справді важкими.

Зокрема, вона нагадала, що раніше в Україні було 12 стаціонарних цирків, зараз їх залишилося 7. При цьому, український цирк входить до десятки найкращих цирків світу.

«Але наразі державні цирки у дуже скрутному становищі і не можуть собі дозволити зайвих затрат, як приватні цирки», – зауважила Шевченко.

За словами в.о. гендиректора, український уряд запропонував національному цирку змінити усіх керівників державних підприємств.

«Нам почали нав’язувати кризових менеджерів. Я не знаю, що може в цирку робити кризовий менеджер, тому що директор цирку – це дуже специфічна професія. Директор цирку – він і менеджер, продюсер, художній керівник, він має знати свій регіон і смаки свого регіону», – додала вона.

При цьому, як зауважила Шевченко, на базі київського національного цирку пропонують створити акціонерне об’єднання із семи цирків України, яке три роки фінансуватиметься Міністерством культури, а згодом його мають продати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: