У Нацкомісії повідомили, що призупинять дію абонплати за газ

У Нацкомісії повідомили, що призупинять дію абонплати за газ
Абонплата за газ

Розгляд відповідного питання винесений на засідання комісії, що відбудеться 10 квітня

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, обіцяє призупинити дію свого рішення про введення абонплати за газ.

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

«Рішення Регулятора по запровадженню тарифів на транспортування та розподіл природного газу буде призупинено з метою забезпечення непідвищення загального рахунку для населення», - кажуть там.

Розгляд відповідного питання винесений на засідання комісії, що відбудеться 10 квітня.

Комісія обіцяє доопрацювати своє рішення та провести додаткові консультації з Кабінетом міністрів щодо збільшення субсидій на послуги з транспортування та розподілу газу.

Також регулятор планує надати населенню з найменшим споживанням додатковий період для адаптації та «перенести запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію».

У НКРЕКП нагадали, що введення абонплати було зроблено з урахуванням досвіду країн ЄС та погоджено з органами виконавчої влади.

Як повідомлялося, Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики і компослуг затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня повинні були платити споживачі щомісяця, незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата буде нараховуватися на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника).

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам буде нараховуватися плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. 

Президент Петро Порошенко заявив, що рішення про введення абонплати на газ має бути призупинено.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернувся до НКРЕКП з проханням переглянути рішення про введення абонентської плати за постачання газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: