У Насалика також відмовляються працювати із обраним держсекретарем

У Насалика також відмовляються працювати із обраним держсекретарем
Ігор Насалик

Насалик підтримав позицію міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна, які публічно відмовилися працювати із новообраними держсекретарями.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтримав позицію міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна, які публічно відмовилися працювати із новообраними держсекретарями.

Насалик наголосив, що урядовці та громадські організації мають зауваження до кандидатів та процедури конкурсу на посади держсекретарів міністерств, яка потребує доопрацювання та вдосконалення. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

«Сьогодні питання проведення конкурсу та, власне, процедури відбору кандидатів у держсекретарі постійно обговорюється на рівні Кабінету міністрів. І я знаю, що є чимало зауважень щодо того, як проходить відбір кандидатів – як у представників міністерств, так і у профільних громадських організацій. Тому я підтримую членів Уряду, і закликаю до вирішення проблемних питань та вдосконалення процедури відбору на посади держсекретарів міністерств», – сказав Ігор Насалик. 

Також міністр зазначив, що правоохоронні органи обов’язково мають провести спеціальну перевірку усіх кандидатів на посаду відповідно до вимог українського законодавства.

Нагадаємо, що 15 листопада конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала державним секретарем Міненерговугілля комерційного директора ТОВ ВКФ «Алмакс» Максима Немчинова. Резервним кандидатом обрано начальника Управління забезпечення комунікацій та організаційної роботи Юлію Підкоморну,  яка може бути призначена, якщо пан Немчинов не пройде спеціальну перевірку, відмовиться від посади або за інших форс-мажорних обставин.

Нагадаємо також, що у понеділок, 5 грудня, міністр охорони здоров'я Уляна Супрун та міністр інфраструктури Володимир Омелян провели спільну прес-конференцію щодо конкурсу на посади держсекретарів. Вони заявили, що відмовляються працювати із новообраними держсекретарями та вимагають вдосконалення процедури конкурсу на посаду держсекретаря міністерства.

«Ця процедура (конкурс держсекретарів. – Ред.), яка відбувається, не зовсім удосконалена. Ми бачимо, як подають документи люди, які були в уряді і колишнього президента Януковича, і були не лише там, але і які були у нашому міністерстві, були звільнені через непрофесійність. Ми повинні на них подивитися, ким вони працювали, як довго, і якими були їхні завдання в той час коли вони працювали», – сказала Уляна Супрун, натякаючи на виконання закону про люстрацію.

«Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде гарна стіночка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають «бізнесом». Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашими спинами займатися не буде», – наголосив Володимир Омелян.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: