У НАТО немає планів на випадок вторгнення Росії - британський генерал

У НАТО немає планів на випадок вторгнення Росії - британський генерал
Фото The Times

НАТО не горить бажанням повертатися до планів з підготовки відбиття потенційної агресії з боку Росії

Росія може розмістити десятки тисяч солдатів на території НАТО протягом 48 годин при підтримці військових літаків і кораблів, в той час як на те ж саме у НАТО пішли б місяці. Про це заявив британський генерал у відставці Річард Барронс, пише The Times.

В результаті контроль над сушею, повітряним простором і територіальними водами може бути втрачений до того, як 28 країн-членів НАТО хоча б домовляться про те, як відповісти на це, попередив колишній глава Об'єднаного командування збройних сил Великобританії.

За словами Барронса, НАТО не горить бажанням повертатися до планів з підготовки відбиття потенційної агресії з боку Росії. «Держави, які межують з Росією, активно закликають інші країни-члени альянсу змінити позицію, але такі країни як Франція, Греція, Італія, Угорщина і в меншій мірі Німеччина не хотіли б ображати Росію», - йдеться в статті.

Барронс вважає за необхідне провести дебати про зміну характеру загрози, яку представляють такі країни, як Росія, здатні зруйнувати економіку країни за допомогою кібервійни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: