У НАТО підтримали план реформування армії України - Полторак

У НАТО підтримали план реформування армії України - Полторак
radiosvoboda.org

До кінця 2020-го року планується завершити реформування ЗСУ для максимальної сумісності зі стандартами НАТО

Міністри оборони країн-членів НАТО підтримали Стратегічний оборонний бюлетень України, який є дорожньою картою із реформування українського оборонного сектора. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак після засідання комісії Україна-НАТО у Брюсселі, повідомляє «Європейська правда».

«Ми обговорили хід реформ українського оборонного відомства, а також провели узгодження комплексного пакету допомоги НАТО для України. Україна провела повне планування всіх документів, яке завершилось підписанням президентом України Стратегічного оборонного бюлетеня. Документ отримав повну підтримку наших колег з інших країн», - сказав Полторак.

За його словами, дорожня карта передбачає реформу Збройних сил України відповідно до стандартів НАТО: до 2018 року має завершитися реформа Міністерства оборони, до кінця 2020-го – Генерального штабу.

«До кінця 2020-го року ми плануємо завершити реформування Збройних сил для максимальної сумісності зі стандартами НАТО», - сказав Полторак.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн Альянсу схвалили пакет допомоги Україні. «У рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації і сприяння», - зазначив він.

Також Столтенберг зазначив, що Російська Федерація повинна припинити дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України.

«Росія повинна припинити дестабілізацію ситуації на території України, повинна вивести війська і озброєння. Режим припинення вогню і Мінські угоди повинні виконуватися».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: