У Нідерландах почалися арешти через «яєчний скандал»

У Нідерландах почалися арешти через «яєчний скандал»

Першими в'язнями стали директора голландської компанії Chickfriend, яка знаходиться в центрі скандалу

Нідерландська поліція заарештувала двох підозрюваних в рамках розслідування незаконного використання потенційно шкідливого інсектициду в птахівництві. 

Про це повідомили в нідерландській прокуратурі, передає Reuters.

Мільйони курячих яєць були вилучені з полиць європейських супермаркетів через підозри в зараженні їх отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом. Крім того, сотні тисяч курей були знищені на птахофермах у Нідерландах та деяких інших країнах ЄС.

За інформацією прокуратури, рейди проводилися у восьми фермерських господарствах і птахофабриках в Нідерландах і Бельгії, при цьому було конфісковано кілька автомобілів, заблоковані банківські рахунки та накладено арешт на нерухомість.

Першими в'язнями стали директора голландської компанії Chickfriend, яка знаходиться в центрі скандалу.

Рейди проводилися в місцях, де співробітники Chickfriend могли імовірно застосовувати пестициди, а також у їхніх потенційних постачальників.

За словами прокурорів, директора компанії підозрюються у нанесенні шкоди системі суспільної охорони здоров'я і зберіганні забороненої пестициду.

Раніше повідомлялося, що заражені яйця з Нідерландів були у продажу на території 12 з 16 федеральних земель в Німеччині.

Минулого тижня великі німецькі торговельні мережі почали вилучати з продажу цей продукт.

До Британії знайшли понад 700 тисяч заражених яєць.

Вважається, що фіпроніл додають до дезинфікуючого засобу, що використовується на деяких курячих фермах.

Раніше у Бельгії через підозру на забруднення яєць на цих підприємствах отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом тимчасово закрили 51 птахофабрику.

Як повідомлялось, мільйонні партії курячих яєць відкликали з магазинів і складів у Німеччині, Нідерландах і Бельгії після виявлення токсичного інсектициду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: