У Німеччині готуються до «турбулентності» протягом правління Трампа

У Німеччині готуються до «турбулентності» протягом правління Трампа
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Меркель все ж очікує на компроміс з новим президентом США у питаннях торгівлі і військових витрат

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що його країна повинна бути готова до «турбулентних» часів протягом терміну дії на посаді президента США Дональда Трампа. Про це він сказав виданню Bild 22 січня.

Штайнмаєр заявив, що хоча Німеччина повинна готуватися до «непередбачуваності і невизначеності» з адміністрацією Трампа, він все ж переконаний, що Берлін знайде «уважних слухачів» у Вашингтоні, які знають, що «навіть великі країни потребують партнерів в цьому світі».

Канцлер Ангела Меркель, котру Трамп розкритикував за міграційну політику, сказала, що очікує на компроміс з новим президентом США у питаннях торгівлі і військових витрат.

Заступник канцлера Зігмар Габріель раніше заявив, що Німеччина повинна бути готова до того, що Європі, можливо, доведеться створити нову економічну стратегію, якщо Трамп проводитиме протекціоністську торговельну політику.

Німецькі чиновники також стурбовані заявами Трампа про НАТО як «застарілу» структуру і недостатню боротьбу з тероризмом.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Лайєн сказала в інтерв’ю газеті Handelsblatt 23 січня, що «НАТО – це не бізнес-угода. Ви не можете купити довіру».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: