У Німеччині повністю згоріла 43-метрова дерев'яна вежа Гете

У Німеччині повністю згоріла 43-метрова дерев'яна вежа Гете
Вежа Гете у місті Франкфурт-на-Майні вигоріла вщент
фото: DW

Зведена у 1931 році, вежа Гете довгий час залишалась найвищою доступною для відвідування дерев'яною спорудою в Німеччині

У німецькому місті Франкфурті-на-Майні у ніч на четвер, 12 жовтня, згоріла одна з найвищих дерев'яних споруд в Німеччині - 43-метрова Вежа Гете (Goetheturm). «Вежа обвалилася, врятувати її вже не можна», - повідомив представник місцевої пожежної служби рано вранці у четвер, 12 жовтня.

Оскільки вежа була охоплена вогнем та була небезпека її обвалення, пожежні після прибуття на місце події змушені були лише запобігти поширенню вогню на територію навколо вежі, повідомляє dpa. Зранку в четвер вежа все ще продовжувала горіти. Навколишні будівлі, зокрема, розташовані поруч кафе, внаслідок пожежі не постраждали. Причини виникнення вогню поки що залишаються невідомими.

Так раніше виглядала згорівша вежаТак раніше виглядала згорівша вежа

Розташована у франкфуртському районі Заксенхаузен 43-метрова Goetheturm до недавнього часу була найвищою доступною для відвідування дерев'яною спорудою в Німеччині. У 1999 році цей статус перейшов до 60-метрової Вежі тисячоліття (Jahrtausendturm) в Магдебурзі, яка є найвищою дерев'яною спорудою в світі.

Франкфуртська вежа була зведена в 1931 році і отримала ім'я Йоганна Вольфганга Гете з нагоди 100-ї річниці з дня смерті поета. У 2014 році вона була відреставрована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: