У Німеччині різко зросла кількість кримінальних справ про тероризм

У Німеччині різко зросла кількість кримінальних справ про тероризм

За останній рік у ФРН кількість справ про тероризм зросла у більше ніж три рази

У 2017 році Федеральна прокуратура Німеччини відкрила понад 900 проваджень, пов'язаних з тероризмом, у тому числі 800, що стосуються радикальних ісламістів. Про це в неділю, 22 жовтня, повідомило видання Welt am Sonntag.

Кількість випадків тероризму зросла майже вчетверо у порівнянні з минулим роком, коли прокурори відкрили близько 240 справ.

Майже 300 справ щодо тероризму були передані від федеральних органів влади до державних прокурорів. При цьому не всі справи стосуються випадків тероризму саме в Німеччині. Провадження стосуються також громадян Сирії, Афганістану чи Іраку, справи яких розглядаються судами через їхню участь у терористичній організації «Ісламська держава» або інших радикальних групах, навіть без планування нападів в ФРН.

Крім того, Федеральне управління з кримінальних справ оцінює, що в Німеччині перебуває близько 700 радикальних ісламістів, які становлять загрозу безпеці та здатні здійснювати насильницькі напади.

Раніше Конституційний суд ФРН визнав конституційною норму про видворення з країни іноземців, які становлять загрозу. Німецьке законодавство дозволяє органам внутрішніх справ у прискореному порядку видворяти з країни іноземних громадян «з метою запобігання особливій загрозі безпеці Федеративної Республіки Німеччина або терористичній загрозі». Для визнання загрози не потрібно чекати на конкретні плани вчинення нападу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: