У Німеччині скасовано кілька сотень авіарейсів через страйк

У Німеччині скасовано кілька сотень авіарейсів через страйк
Eurowings/Germanwings страйкують

Страйк торкнувся всіх великих німецьких аеропортів за винятком Франкфурта-на-Майні і Мюнхена

У Німеччині розпочався 24-годинний страйк бортпровідників бюджетного авіаперевізника Eurowings/Germanwings за закликом незалежної профспілки UFO передає Deutsche Welle.

У четвер страйк торкнувся всіх великих німецьких аеропортів за винятком Франкфурта-на-Майні і Мюнхена. Скасовано багато внутрішньонімецьких рейсів, а також міжнародних, зокрема до таких міст, як Барселона, Москва, Париж і Спліт.

Обидві компанії, які є дочірніми підприємствами концерну Lufthansa, в 2016 році було об'єднано зі збереженням власних брендів. Авіаперевізники, за власними даними, пропонують постраждалим клієнтам безплатно перебронювати квитки або отримати гроші назад. Спеціальний план польотів у день страйку опубліковано на сайті Eurowings. Загалом страйк торкнеться близько 50 тисяч пасажирів.

У берлінському аеропорту Тегель скасовано 70 рейсів, у Гамбурзі із запланованих на ранок четверга 25 вильотів Eurowings анульовано 11. Лише 3 з 34 літаків Germanwings піднімуться сьогодні в небо. Взагалі з близько 500 запланованих на четвер польотів відбудеться лише близько 120, повідомили в Eurowings. Не постраждають тільки далекі і трансатлантичні рейси під маркою Eurowings.

Страйк персоналу Eurowings/Germanwings було оголошено після того, як у глухий кут зайшли переговори з питання про тарифи між бортпровідниками і керівництвом авіаперевізника. Суперечка триває вже понад три роки. Співробітники бюджетних авіаліній отримують менше, ніж їхні колеги в материнській компанії Lufthansa.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: