У Німеччині стартували вибори до Бундестагу

У Німеччині стартували вибори до Бундестагу

Вибори визначать, хто урядуватиме в країні наступні чотири роки

У Німеччині стартували вибори до парламенту — Бундестагу. Проголосувати на цих виборах мають право близько 60 мільйонів німців. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на німецьке видання T-online.

Виборчі дільниці відкриті з 8 ранку за місцевим часом (9:00 за Києвом) до 6 вечора цього ж дня (19:00 за київським часом). Незадовго після цього будуть оголошені попередні результати голосування.

Ці вибори визначать, хто урядуватиме в країні наступні чотири роки.

Оскільки Німеччина є парламентською республікою, уряд формується партіями, що перемогли на парламентських виборах. Головною є роль канцлера — лідера партії-переможця.

Як пише Deutsche Welle, відповідно до останніх соцопитувань, проведених на замовлення суспільних мовників ARD і ZDF, на першому місці комфортно почуваються ХДС/ХСС з підтримкою на рівні 36-37 відсотків. За другу велику партію - СДПН - готові проголосувати 20-21,5 відсотка. За третє місце змагатимуться АдН (Альтернатива для Німеччини): 11-12 відсотків, ВДП (Вільна демократична партія) з 9,5-10 відсотків, Ліва партія з 8,5-9 відсотків і Зелені з 7,5-8 відсотків підтримки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: