У Нью-Йорку відбулася зустріч глав МЗС країн-учасниць Спільної групи з розслідування катастрофи літака МН17

У Нью-Йорку відбулася зустріч глав МЗС країн-учасниць Спільної групи з розслідування катастрофи літака МН17

Глави зовнішньополітичних відомств звернули увагу на вимогу Ради Безпеки, викладену у Резолюції 2166, а також рішучість власних урядів притягнути до відповідальності винних у скоєнні злочину

21 вересня 2016 р. у Нью-Йорку відбулася зустріч Міністрів закордонних справ Австралії, Бельгії, Малайзії, України та Нідерландів.

У ході зустрічі сторони обговорили триваючі зусилля держав у встановленні відповідальних у катастрофі пасажирського літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17, яка забрала життя 298 осіб. Міністри представляють держави, слідчі органи яких співпрацюють у рамках кримінального розслідування у відповідності з положенням Резолюції РБ ООН 2166 (2014).

Глави зовнішньополітичних відомств звернули увагу на вимогу Ради Безпеки, викладену у Резолюції 2166, а також рішучість власних урядів притягнути до відповідальності винних у скоєнні злочину. Міністри також наголосили на заклику Ради Безпеки тісно співпрацювати в питанні встановлення відповідальних за злочин.

У цьому зв’язку міністри вкотре заявили про значну підтримку міжнародного та незалежного розслідування, що здійснюється Спільною групою з розслідування катастрофи, презентація результатів проміжного звіту якої відбудеться 28 вересня ц.р.

Міністри також обговорили прогрес, досягнутий у питанні визначення механізму юрисдикції розслідування, у зв’язку з накладеним у РБ ООН вето у липні 2015 р. щодо створення міжнародного трибуналу ООН.

Сторони залишаються й надалі відданими докладанню ефективних зусиль для притягнення до відповідальності винних у катастрофі. Справедливість має бути віднайдена в ім’я пам’яті близьких і рідних загиблих рейсу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: