У параді до Дня Незалежності в Києві візьмуть учать війська НАТО

У параді до Дня Незалежності в Києві візьмуть учать війська НАТО
Репетиція військового параду

На параді представлять нові зразки української техніки

В урочистому військовому параді до Дня Незалежності на Майдані Незалежності в Києві цьогоріч візьмуть участь понад 4,5 тис. українських військовослужбовців. Про це розповів міністр оборони Степан Полторак під час репетиції параду.

«Всього в параді цього року беруть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Більше 1 тисячі - це ті військовослужбовці, які в різний час брали участь у бойових діях в АТО. Більше 200 військовослужбовців нагороджені державними нагородами за мужність і героїзм, які вони проявили в ході проведення АТО», - сказав Полторак.

За його словами, окрім військовослужбовців, у параді буде задіяно близько 70 одиниць військової техніки. З них 25 одиниць абсолютно нових зразків техніки, розробленої на українських заводах. Решта техніки - модернізована.

У Києві на заводі ім. Антонова сьогодні проходить репетиція військового параду.

Ця репетиція параду вже друга, першу провели на початку тижня непублічно. На парад збираються всі структурні підрозділи ЗСУ, МВС, Нацгвардії, прикордонники і ВМС.

У параді задіяно понад 20 військових підрозділів. Усього в пішому марші братимуть участь близько 3100 осіб і ще півтисячі - учасники військових оркестрів.

Крім того, за планом, участь у марші візьмуть резервісти з АТО, а також члени країн-партнерів. Це українсько-польсько-литовські підрозділи, а також колони з Великої Британії, Естонії, Грузії та Латвії.

«В цьому році дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь в святкуванні Дня Незалежності України. Поруч з нами будуть знаходитись представники збройних сил країн Альянсу», - сказав Полторак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: