У Парижі винесли вироки дев'ятьом антифашистам за жорстокий напад на поліцейських

У Парижі винесли вироки дев'ятьом антифашистам за жорстокий напад на поліцейських

Люди в масках, озброєні металевими палицями, атакували двох поліцейських, що сиділи в машині, а потім підпалили її

У середу, 11 жовтня, в паризькому Палаці правосуддя завершився п’ятиденний судовий процес над дев’ятьма антифашистами, звинуваченими в нападі на співробітників поліції під час акції протесту. Обвинувачені отримали від трьох до семи років в’язниці.

Про це пише RFI.

Напад стався вдень 18 травня 2016 року в Парижі, недалеко від площі Республіки: люди в масках, озброєні металевими палицями, атакували двох поліцейських, що сиділи в машині, а потім підпалили її.

Один з поліцейських, Кевін, який голими руками відбиватися від нападника, збройного металевою палицею, отримав серйозні поранення і пізніше був представлений до нагороди. Після оприлюднення відеозапису з нападом французькі користувачі інтернету дали Кевіну прізвисько «поліцейський-кунг-фу».

«Я був впевнений, що помру, він навмисно намагався бити мене палицею по голові. Він хотів повалити мене на землю, щоб потім прикінчити», – заявив поліцейський на суді.

Звинувачений в цьому конкретному епізоді, 40-річний програміст Тома Фенш, в ході судового засідання визнав свою провину і вибачився перед співробітниками поліції. Суд засудив Фенша до п’яти років тюремного ув’язнення (з них 2,5 – умовно). Втім, із залу суду Фенш в тюрму не повернувся: він відсидів покладений на нього мінімальний термін під час попереднього ув’язнення, а до терміна було застосовано право на умовно-дострокове звільнення.

Людина, яку суд визнав винною у підпалі машини, – швейцарець Йоахим Ландвер – засуджений до семи років реальної в’язниці. Втім, на суді його не було: Ландвер ховається від поліції.

23-річний студент Антуан Бернанос, який почав атаку, розбивши скло поліцейської машини і вдаривши металевим ціпком поліцейського, що сидів за кермом, отримав п’ять років в’язниці (з них два – умовно).

Решта четверо учасників нападу отримали від року до п’яти років в’язниці. Ще двоє були визнані невинними.

Як повідомляє AFP, судовий процес супроводжувався акціями протесту антифашистів, які приходили до Палацу правосуддя підтримати своїх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: