У парламенті Молдови почали збір підписів за імпічмент Додону

У парламенті Молдови почали збір підписів за імпічмент Додону
Президент Молдови Ігор Додон

Лідер лібералів наголосив, що «президент Ігор Додон продовжує просувати в Молдові інтереси Росії»

Депутати парламенту Молдови від Ліберальної партії у четвер почали збір підписів під законопроектом про початок процедури відсторонення від посади президента Ігоря Додона.

Згідно з парламентським регламентом, для реєстрації законопроекту з подальшим його розглядом на засіданні парламенту необхідні підписи 34 депутатів зі 101, повідомляє «Укрінформ».

Як зазначив лідер Ліберальної партії Міхай Гімпу, законопроект надіслано всім парламентським фракціям, за винятком фракції Партії соціалістів.

Мотивом для оголошення президенту імпічменту стала, за словами Гімпу, перш за все, відмова глави держави відправляти молдавських військових на міжнародні військові навчання. Лідер лібералів наголосив також, що «президент Ігор Додон продовжує просувати в Молдові інтереси Росії».

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив у цьому зв'язку, що оголошення імпічменту президенту - процедура досить складна, і вона не обмежується лише реєстрацією законопроекту в парламенті. Згідно з процедурою, необхідно створити комісію, яка вивчить, чи порушив президент Конституцію і в чому полягають ці порушення, після чого висновки комісії будуть представлені Конституційному суду для прийняття відповідного рішення», - зазначив спікер.

Разом з тим глава молдавського парламенту наголосив, що правляча коаліція уважно стежить за діяльністю президента, і в разі наявності підстав для відсторонення президента від посади будуть ініційовані відповідні процедури.

Нагадаємо, президент Молдови Ігор Додон заборонив у вересні військовослужбовцям Національної армії брати участь у військових навчаннях в Україні.

Згодом Уряд Молдови дозволив своїй армії їхати на навчання в Україну.

Як відомо, в січні ліберали вже готувалися до імпічменту президенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: