У парламенті шукають тисячу комп'ютерів, на закупівлю яких витрачено 70 млн грн

У парламенті шукають тисячу комп'ютерів, на закупівлю яких витрачено 70 млн грн
Депутати Верховної Ради

Депутати навіть не бачили 1200 комп’ютерів, які начебто було закуплено для них

Депутати скаржаться на непрозору бухгалтерію парламенту, йдеться у статті «Главкома».

Зокрема, апарат Верховної Ради наприкінці минулого року (коли Радою ще керував Володимир Гройсман) витратив понад 70 млн гривень на закупівлю тисячі комп’ютерів, яких досі не бачили народні депутати. Закупити мали 1200 комп’ютерів та оргтехніки.

У травні депутати попросили у керівників парламенту точну специфікацію нових обчислювальних машин. Нардепи завдяки цій інформації планували дізнатись, чи є вартість комп’ютерів ринковою. З того часу парламентарі так і не отримали відповіді. Керуючий справами Верховної Ради Петро Боднар повідомив членам комітету, що надати інформацію зможе лише на найближчому засіданні Регламентного комітету (до кінця жовтня). «Написано, що купили системний блок VT-комп'ютер, 400 штук по 11 тисяч гривень… В інтернеті вони починаються з 3 тисяч і закінчуються 40 тисячами гривень. Які саме, якої модифікації, у якої фірми ви купили…» – цікавився представник БПП Дмитро Лубінець.

Зволікання чиновників апарату Верховної Ради з інформацією щодо цієї закупівлі депутати трактували однозначно. «Ми ж усі знаємо, що таке комп'ютери: на «залізі» 30% одразу дають відкату», – зі знанням справи прокоментував ситуацію представник Опозиційного блоку Михайло Папієв. Як з'ясувалося, депутати навіть не бачили цю техніку. Представниця «Народного фронту» Світлана Войцеховська жалілася, що вже два роки користується власним комп'ютером, який «принесла з дому», бо апарат ВР так і не надав їй робочу машину. Депутати Дмитро Лубінець та Павло Кишкар (обидва – БПП) повідомили керівнику Управління справами, що також чекають можливості хоча б побачити цю техніку.

Детальніше читайте у статті «Главкома» «Що залишили після себе Гройсман і Кістіон. Скандальна ревізія у парламенті»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: