У Пентагоні визнали дипломатію важливішою за збройні сили

У Пентагоні визнали дипломатію важливішою за збройні сили

Американський генерал вважає, що Міністерство оборони США працює на підтримку Державного департаменту

У Міністерстві оборони США закликають забезпечити належним чином фінансування Державного департаменту з метою продовження зовнішньої політики США, яка є основою і для дій Пентагону, і для економіки, і для інших сфер держави.

Про це заявив під час виступу на Форумі з питань безпеки в Аспені (штат Колорадо) голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джо Данфорд.

«Насправді не існує жодного виклику перед американськими збройними силами, який міг би бути вирішений суто військовим шляхом. Вони можуть бути вирішені лише в рамках гарної зовнішньої політики», – цитує Пентагон слова генерала Данфорда.

У цьому зв’язку він навів приклад Афганістану й ситуації на Близькому Сході. «Ми можемо мати найбільші збройні сили у світі,... але якщо ми не маємо ясності щодо наших політичних цілей, якщо ми не забезпечимо належного фінансування Державного департаменту, якщо наша зовнішня політика та союзники не будуть сильними, ми ніколи не будемо успішними», – підкреслив генерал.

Він висловив переконання, що Міністерство оборони США працює на підтримку Державного департаменту. «Існує причина, чому державний секретар є найголовнішим серед рівних (міністрів) у кабінеті, оскільки він є архітектором нашої зовнішньої політики, і саме це визначає наш успіх як нації», – зауважив Данфорд.

За його словами, зовнішня політика врівноважена чотирма сферами: політико-дипломатичною, економічною, військовою та розвідувальною. Він підкреслив, що найбільш важливим з цих чотирьох компонентів є політичні відносини, «це основа, в якій відбуваються всі економічні, військові та розвідувальні заходи». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: