У поліції розповіли про зв'язок мюнхенського стрілка з Брейвіком

У поліції розповіли про зв'язок мюнхенського стрілка з Брейвіком
Reuters

В будинку злочинця під час обшуку поліцейські знайшли газетні вирізки про напади, а також статтю під заголовком «Чому учні вбивають»

Між стріляниною у Мюнхені і п'ятою річницею нападів Брейвіка є «очевидний» зв'язок, заявив начальник поліції Мюнхена Губерт Андре, пише ВВС.

Стрілянину в одному з торгових центрів Мюнхена, в результаті якої загинули дев'ять людей, влаштував 18-річний чоловік, який діяв сам. П'ять років тому Андреас Брейвік вбив 77 людей в Осло. Він підірвав вибухівку в центрі Осло, а потім розстріляв дітей у молодіжному таборі.
Мюнхенський стрілок, як розповіли поліцейські, був буквально
«схиблений на масових вбивствах».

Як розповів начальник поліції Мюнхена, зловмисник мав подвійне громадянство Німеччини та Ірану, він народився і виріс в Мюнхені. В його будинку під час обшуку поліцейські знайшли газетні вирізки про напади, а також статтю під заголовком «Чому учні вбивають» - про випадки масових вбивств в навчальних закладах.

Тіло 18-річного зловмисника знайшли під час спецоперації приблизно за кілометр від місця трагедії. За словами поліцейських, чоловік, ім'я якого не називають, наклав на себе руки.
Поліція перевіряє інформацію про те, що стрілок через фальшивий акаунт у Facebook запрошував людей до ресторану, де почав напад.

Як повідомлялось, Мюнхенський стрілок, який убив 22 липня дев'ятьох людей, міг страждати на психічне захворюванняТрагедія в Мюнхені, швидше за все, не пов'язана з тероризмом, вважає глава мюнхенської поліції Хубертус Андре. «Поведінка злочинця відноситься скоріше до божевілля, зв'язку з ІДІЛ немає», - підтвердив він.

Нагадаємо, 22 липня німець іранського походження влаштував бійню в Мюнхені. Стрілянина почалася біля ресторану швидкого харчування, потім перемістилася через дорогу до будівлі торгового центру. Він убив дев'ятьох, поранив 16 людей, а потім наклав на себе руки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: