У Порошенка заявили, що саміт G20 приніс Україні очікувані результати

У Порошенка заявили, що саміт G20 приніс Україні очікувані результати

Саміту передувала інтенсивна дипломатична робота, щоб проблеми України обговорювалися у потрібному руслі

Україна хоч і не брала участі у саміті G-20, але досягла результатів - за її спиною не вирішувалися питання, які її стосуються. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає прес-служба президента.

«Це велике досягнення президента України, української дипломатії, бо саме перед самітом, а ми знали що буде винесено питання по Україні, ми провели досить інтенсивну дипломатичну артпідготовку для того, щоб це питання було обговорено й обговорювалося у потрібному для нас руслі», - зазначив Єлісєєв.

За словами дипломата, глава держави провів інтенсивні консультації з низкою лідерів країн G 20. Зокрема телефонні конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, були контакти з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, віце-президентом США Джоном Байденом, прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, президентом Європейської ради Дональдом Туском.

«Крім того, безпосередньо перед самітом за дорученням Петра Порошенка спеціальний посланник президента відвідав Берлін. Відбулися результативні переговори у тристоронньому форматі з німцями та французами, де було узгоджено спільну лінію, де ми (Україна) виклали наше бачення того, які питання необхідно порушити. Більше того - ми передали списки тих полонених, які зараз утримуються як на Донбасі, так і є політичними заручниками у Росії», - повідомив Єлісєєв.

На його переконання, саме завдяки проведеній роботі нашій державі вдалося отримати очікуваних результатів.

«Ми досягли головної мети - за нашою спиною ніякі питання щодо України не вирішувалися, без нашої згоди. По-друге - дуже важливо, що все ж так, як неодноразово і заявляв президент України - ми повернулися до нормандського формату на рівні лідерів. Про це свідчить нещодавня заява президента Путіна про те, що він погодився вийти на нормандський формат на рівні лідерів», - констатував він.

«Ми вітаємо ці результати і вдячні нашим партнерам - Сполученим Штатам, канцлеру Німеччини, президенту Франції за ту підтримку, яку ми отримали», - додав заступник глави АП.

Водночас він зазначив, що робота у нормандському форматі ніколи не припинялася, адже вона полягає не лише у зустрічі глав держав та урядів, але містить у собі і роботу експертів із безпекових та військових питань, а також роботу на рівні дипломатичних радників відповідних лідерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: