У прокуратурі пояснили, як кілер Осмаєва отримав паспорт України

У прокуратурі пояснили, як кілер Осмаєва отримав паспорт України

В Києві викрито представників Міграційної служби, які допомогали російським злочинцям легалізуватися в Україні

Сьогодні, 12 червня, київська прокуратура і Нацполіція викрили групу осіб, які сприяли легалізації розшукуваних в Росії за тяжкі або особливо тяжкі злочини. Як повідомила прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook, Олександр Дакар, який стріляв у добровольців АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуеву, скоріш за все отримав український паспорт через таку групу злочинців.

«По суті, це схема, за якою Дакар отримав громадянство», - написала вона.

Нагадаємо, що в Києві викрили та затримали учасників групи, які сприяли незаконному отриманню громадянства України особами, які знаходяться у кримінальному розшуку, та їх незаконної легалізації в Україні.

Слідство встановило, що представники зазначеної групи надавали Державній міграційній службі підроблені документи, на підставі яких розшукуваним особам давали громадянство України, а потім влаштовували фіктивні шлюби з українками, щоб підозрювані у скоєнні злочинів залишилися з прізвищем фіктивної дружини. Сам шлюб скоро розривали.

Крім того, деякі особи навіть імітували свою загибель на території України, щоб у подальшому бути знятими з розшуку в РФ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: