У Путіна задоволені підсумками зустрічі «Нормандської четвірки»

У Путіна задоволені підсумками зустрічі «Нормандської четвірки»
Дмитро Пєсков

Сам факт звірки годинників на вищому рівні, безумовно, заслуговує на позитивну оцінку – Пєсков

Кремль задоволений результатами зустрічі «Нормандської четвірки» в Берліні, пише видання «Вести».

«В цілому позитивно», – відповів прес-секретар президента РФ на прохання оцінити підсумки берлінського саміту. Він нагадав: «У нас не було завищених очікувань, ми застерігали від завищених очікувань, ми казали, що зайве підтвердження прихильності безальтернативності Мінським домовленостям – це вже в нинішній ситуації позитивне явище, яке заслуговує на позитивну оцінку».

Пєсков зазначив, що після попередньої зустрічі «Нормандської четвірки» в Парижі в жовтні 2015 року «ми не могли похвалитися, що це був результативний рік, хоча весь рік робота не переривалася на експертному рівні». За його оцінкою, «реалізація Мінських угод весь цей рік буксувала на місці».

«Росія протягом року висловлювала жаль у зв'язку з цим, щоразу наголошувала, що ми очікуємо від сторони, яка має виконати ці зобов'язання, а саме від української сторони, ми очікували відповідних дій», – зауважив представник Кремля.

«Загалом, безумовно, сам факт продовження роботи в «нормандському форматі» на вищому рівні, сам факт звірки годинників на вищому рівні, він, безумовно, заслуговує на позитивну оцінку», – упевнений Пєсков.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, на сьогодні існує високий ризик вторгнення Російської Федерації в Харківську область.

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Найдовші за часом переговори глав Росії, Німеччини, Франції та України відбулися в лютому 2015 року, вони тривали понад 16 годин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: