У Раді просять BBC не називати російську агресію «громадянською війною» в Україні

У Раді просять BBC не називати російську агресію «громадянською війною» в Україні

Депутати наголосили, що використання терміну «громадянська війна» у продуктах ВВС є тенденційним і таким, що вводить в оману громадськість і закликали канал до офіційного пояснення щодо цієї ситуації.

Комітет Верховної ради у закордонних справах звернувся до телеканалу BBC з приводу неприпустимості вживання терміну "громадянська війна" стосовно конфлікту в Україні.

Про відповідне рішення комітету повідомила у Facebook голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції комітету у закордонних справах  Світлана Заліщук.

«Російська агресія на Донбасі почалася понад два роки тому і використання некоректних термінів для її опису більше не може виправдовуватися браком доказів чи розуміння. Ми переконані, що іменування цього акту агресії "громадянською війною" не слугує меті поширення об’єктивної чи точної інформації, а скоріше є повтором російської пропаганди» - йдеться у зверненні, яке наводить депутат.

«Це наша реакція на показ 3 травня 2016 року документального фільму "Хто збив MH17" на британському телеканалі BBC-2. Фільм свідчить про причетність Росії до катастрофи, хоча автори вдаються до російських штампів про "громадянську війну" в Україні», - зазначила Заліщук.

Депутат зазначила, що до звернення долучилися Комітет з європейської інтеграції та представники Парламентської групи дружби між Україною та Великобританією.

Як відомо, фільм "Хто збив MH17"  став об’єктом скандалу через публікації британських таблоїдів, що повідомили про зміст фільму та стверджували, що він містить "нові докази вини України".

Водночас зміст фільму, переказаний на сайті Української служби BBC, дозволяє пересвідчитися, що це дані були некоректними.

Водночас кидається в очі кількаразове вживання автором фільму терміну "громадянська війна" щодо конфлікту на Донбасі, який є загальновживаним в Росії та вважається "пропагандистським штампом" на Заході.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: