У Раді готуються ввести мовні квоти для журналів та газет

У Раді готуються ввести мовні квоти для журналів та газет
Друковані засоби масової інформації

Нардепи хочуть українізувати друковані ЗМІ

У Раді зареєстровано законопроект, який передбачає введення мовних квот для друкованих ЗМІ. Так, 50% тексту в них має бути українською. Про це заявила голова комітету парламенту з питань інформаційної політики Вікторія Сюмар в інтерв'ю ЛІГА.net.

«Якщо говорити не про інтернет-ЗМІ, а про пресу, то у нас є законопроект, що передбачає 50% україномовного контенту для друкованих ЗМІ», – зазначила вона.

Також Сюмар розповіла, що вона – прихильник того, щоб держава пішла шляхом стимулювання, а не директив: щоб зробили для тих, хто дотримується цієї квоти, якісь податкові пільги або пільги із розповсюдження.

«Але тут ми ще будемо думати, як краще прописати, оскільки норми цього проекту переплітаються і з нормами мовних законів й нормами законопроектів від Кабміну, які зараз на розгляді в Комітеті з питань інформполітики, які стосуються друкованих ЗМІ», – наголосила депутат.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації» (№5313), встановивши для загальнонаціональних каналів квоту в 75% для передач і фільмів українською мовою і 60% – для місцевих.

Читайте також статтю: Жалоба для «Інтера» та «України». Як буде діяти закон про мовні квоти на ТБ 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: