У Раді знову побилися депутати

У Раді знову побилися депутати

Депутат Юрій Левченко намагався прорватися до трибуни парламенту

У Верховній Раді України сьогодні, 6 жовтня 2017 року, сталася бійка. Так, позафракційний депутат Юрій Левченко з криками «Не порушуйте Конституцію» намагався прорватися до трибуни парламенту, однак його відтісняли інші парламентарії.

У Левченка також виник словесний конфлікт з народним депутатом від фракції «Народний фронт» Тетеруком у ВР.

Нагадаємо, Рада схвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Раніше повідомлялося, що 15 депутатів Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенко» і «Народного фронту» заблокували парламентську президію і трибуну з метою недопущення блокування їх фракцією «Самопоміч» та іншими депутатами. Коли ж голова ВР Андрій Парубій і перший віце-спікер Ірина Геращенко зайшли до зали, їх пустили на місця у президії.

Як відомо, сьогодні, 6 жовтня Рада продовжить розгляд законопроектів щодо Донбасу.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

18 жовтня спливає термін дії Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який приймався на три роки  у вересні 2014 року.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: