У РФ чоловіка викликали на допит через допис в соцмережі з фрагментом «Незнайки на Місяці»

У РФ чоловіка викликали на допит через допис в соцмережі з фрагментом «Незнайки на Місяці»

У поліцію РФ надійшла заява з прохання перевірити допис Михайла Малахова на екстремізм

Жителя Краснодара, адміністратора пабліка «Радикальні мрійники» у «ВКонтакте» Михайла Малахова викликали в прокуратуру через записи у «ВКонтакте» з уривком з «Незнайко на Місяці», повідомляє «Відкрита Росія».

Малахову подзвонили 6 жовтня і сказали, що до відомства надійшла заява з проханням перевірити пост зі скріншотом з дитячої книги на екстремізм: можливо, він розпалює ненависть до соціальної групи «поліцейські» (стаття 282 КК).

Допис був опублікований в групі 28 березня 2017 року. Він містить текст з 31 глави книги «Незнайко на Місяці» Миколи Носова, яка була видана в 1964 році.

«Коли я це почув, я був збентежений і перепитав: «Ви хочете отримати пояснення по уривку з «Незнайко»? Він розпалює ненависть до поліцейських? Ви серйозно?» На що слідчий мені сухо відповів: «У цьому розбереться лінгвістична експертиза», - розповів Малахов.

Слідчий не уточнив, чи заведена справа, і в якому статусі він збирається розмовляти з блогером.

За даними видання, Малахов займається тим, що допомагає людям отримувати штрафи від забудовників через товариство із захисту прав споживачів. Паблік «Радикальні мрійники» - його хобі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: