У РФ назвали параноєю резолюцію Європарламенту щодо російської пропаганди

У РФ назвали параноєю резолюцію Європарламенту щодо російської пропаганди
Російська пропаганда

У разі обмежень на роботу російських ЗМІ у країнах ЄС, Москва ухвалить заходи у відповідь

Представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала «параноєю» ухвалену напередодні Європарламентом резолюцію щодо протидії пропаганді третіх сторін, у якій міститься заклик консолідовано протистояти спробам Кремля зганьбити Євросоюз.

24 листопада Захарова заявила, що у разі обмежень на роботу російських ЗМІ у країнах ЄС, Москва ухвалить заходи у відповідь.

За її словами, Москва не веде «ніякої антиєвропейською пропаганди» і зацікавлена в єдності і стабільності ЄС.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що ухвалення резолюції Європарламенту про необхідність протидії пропаганді Росії й екстремістським угрупованням свідчить про «деградацію уявлень про демократію» на Заході.

23 листопада Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії пропаганді Росії й екстремістських ісламістських угруповань, зокрема «Ісламської держави» й «Аль-Каїди», спрямованої на країни Європейського союзу.

У резолюції, проект якої був внесений польським депутатом Анною Фотиґою, вказується, зокрема, що російська влада за допомогою «таких телеканалів, як RT, псевдо-новинних агентств, як Sputnik, тролів у соцмережах», намагається кинути виклик демократичним цінностям, розділити Європу, створити в жителів ЄС негативний образ його східних сусідів.

На підтримку резолюції виступили 304 депутати, проти були 179, ще 208 утрималися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: