У РФ назвали присутність НАТО на параді в Києві «втратою суверенітету» України

У РФ назвали присутність НАТО на параді в Києві «втратою суверенітету» України

Американські військовослужбовці на параді в Києві

Фото: Главком

Віце-спікер російської Держдуми побачила «навалу Альянсу і компанії»

В російській Держдумі вважають, що парад у Києві на честь Дня Незалежності за участю представників НАТО «демонструє втрату суверенітету України».

Про це заявила віце-спікер Держдуми РФ Ірина Ярова, повідомляє «Еспресо» з посиланням на російські ЗМІ.

«Схоже, що хода НАТО символізує їхній особистий внесок у спецоперацію «Майдан» з антиконституційним держпереворотом в Україні. Все те, що відбувається, ілюструє і без того переповнену хроніку подій втрати Україною суверенітету і перетворення в територію зовнішнього управління», - сказала вона.

За словами Ярової, так звана «навала Альянсу і компанії» почалася набагато раніше, адже в Україні «було штучно посіяне насіння русофобії, незнання і неповаги загальної історії предків, невігластва і націоналізму».

Як повідомляв «Главком», участь у віськовому параді окрім чотирьох тисяч українських військовослужбовців взяли 10 іноземних підрозділів, дев’ять із яких представляли країни-члени НАТО, та 11 міністрів оборони.

На День Незалежності президент України Петро Порошенко висловив переконання, що Україна прямує до набуття повноцінного членства в Європейському союзі та НАТО.

Дивіться також матеріал: «Натівський чобіт» на Хрещатику. Як Україна святкувала 26-й День незалежності (фоторепортаж)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: