У Roshen пояснили, чому театр на Подолі «чорний»

У Roshen пояснили, чому театр на Подолі «чорний»

Чорна обшивка театру, яка і викликала таке обурення громадськості, називається Райнцинк і використовувалася спеціально

Відновлений на київському Подолі театр, через зовнішній вигляд якого розгорівся скандал ще до його відкриття, насправді має фасад, який облицьований старою цеглою і за своїм духом відповідає навколишнім будівлям.

Про це АСН повідомила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю та комунікацій компанії Roshen Катерина Македонська. За її словами, чорна обшивка театру, яка і викликала таке обурення громадськості, називається Райнцинк і використовувалася спеціально, так як її основна властивість - надзвичайна легкість.

«Будівля театру стоїть на схилі, на хиткому ґрунті, до того ж все обладнання театру, світлові установки тощо, має дуже велику вагу, тому було головне завдання - максимально полегшити конструкцію. Ми коли робили реставрацію, проводили зміцнення ґрунту не тільки під цією будівлею, а під усіма розташованими поруч », - сказала представник Roshen.

За словами Македонської, згодом темний колір Райнцинк посвітлішає і придбає ефект патинованого.

У будь-якому випадку, сказала вона, зараз розглядається кілька варіантів, як оформити темні боки будівлі.

Так, вони можуть бути обсаджені кучерявими рослинами, такими як плющ, а також на них можуть розміщуватися афіші майбутніх прем'єр.

На будівлі передбачена і красива вечірня підсвітка, поділилася представник Roshen.

Отже, що ж таке Райнцинк або по-іншому - титан-цинк?

Це будівельний матеріал без горючих складових. Відповідає європейським вимогам протипожежної безпеки класу А1.

Буває декількох кольорів, наприклад - сіро-блакитний або графітовий. Особливістю матеріалу є його здатність «старіти» разом з будівлею. Але виробники пропонують можливість нанесення на нього патини відразу або ж, навпаки, - покрити його захищає від окислення плівкою.

Будівельники полюбили матеріал за його легкість, дивовижну пластичність і глибокий колір. Хоча ідеальний матеріал для зовнішнього покриття будівель - цинк, але застосовувати його практично неможливо через крихкість. Однак змішаний з міддю і титаном цинк придбав всі перераховані вище властивості.

Саме пластичність матеріалу спонукала безліч архітекторів використовувати його при проектуванні сучасних будинків.

Одним з найкрасивіших ультрасучасних будівель, при будівництві яких використовувався титан-цинк, є штаб-квартира банку ING в Будапешті, спроектована майстром сучасної архітектури Еріком ван Егерата. 

Ще одна відома будівля - 10 тисяч квадратних метрів канадського аеропорту Едмонтона. 8-поверхова будівля немов повита «стрічками» Райнцинк.

Тим часом в архітектурному бюро «Дроздов та партнери», яке спроектовало цю споруду, заявили, що в процесі добудови театру (а його відбудувати намагалися з 90-х років) істотно змінився функціональний характер будівлі.

«Театр з «палацу» перетворився в «місце для всіх, в результаті чого значно спростилася взаємодія між самим простором театру, відвідувачами і містом», - пояснюють архітектори.

Нагадаємо, сьогодні користувачів соціальних мереж обурив фасад нової будівлі Київського драматичного театру на Подолі, яку звели на Андріївському узвозі і мають відкрити у вівторок.

Будівлю вже назвали «крематорієм» та «саркофагом». 

Зазначимо, що меценатом, який дав гроші на добудову, є корпорація «Рошен».

Відомо, що робота над будівлею триватиме до літа 2017 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: