У Росії анонсували серійний випуск «снайперського комплексу для спецслужб РФ»

У Росії анонсували серійний випуск «снайперського комплексу для спецслужб РФ»
Фото: Оружие России

Серійне виробництво нових гвинтівок планують налагодити у 2017 році.

Новий снайперський комплекс, розроблений для спецслужб РФ, пройшов державні випробування і готовий до серійного виробництва. Про це розповів глава Центрального науково-дослідницького інституту (НДІ) точного машинобудування Дмитро Семизоров, презентуючи нову гвинтівку віце-прем'єру РФ Дмитру Рогозіну, передає російське інформагентство ТАСС.

«Гвинтівки пройшли державні випробування успішно, - сказав він. - Уже завершилася робота міжвідомчої комісії, вже присвоєні літери». Як повідомив Семизоров, перша поставка нового комплексу буде здійснена для потреб ФСО РФ. «Уже є замовлення перше, перша партія невелика, - повідомив він. - Вона надійде для військової експлуатацію у ФСО, відпрацьовуємо вже і серійні поставки».

«Це буде два комплекси (калібру) 7,62 мм і два комплекси (калібру) 8,6 мм, - розповів він. - До кінця 2017 року налагодимо безпосередньо серійні замовлення». Семизоров додав, що серійна поставка буде організована «дуже цікаво»: в даній роботі брали участь п'ять підприємств, але поставка буде здійснюватися «через одне вікно».

Гвинтівка призначена для використання з двома різними патронами: для звичайних куль і бронебійних. Вона розроблена на базі Т-5000, в яку в цілому було внесено понад 210 конструкторських змін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: