У Росії хакери викрали за рік 5,5 млрд рублів

За статистикою, кожен день кібератакам піддаються вісім російських компаній, які в середньому втрачають від цього близько півмільйона рублів

Кіберзлочинці в Росії за рік «заробили» 5,5 млрд рублів. Приблизно половина вказаної суми була викрадена у російських банків.

Про це повідомляє ТАСС.

«У період з червня 2015 р. по червень 2016 р. в Росії в результаті цільових атак на банки, розкрадань в інтернет-банкінгу у юридичних осіб, а також атак на фізичних осіб кіберзлочинці викрали в цілому 3,8 млрд руб. Ще 1,7 млрд руб. злочинці заробили на переведенні в готівку викрадених коштів», – йдеться у звіті.

За статистикою, кожен день кібератакам піддаються вісім російських компаній, які в середньому втрачають від цього близько півмільйона рублів.

Також відзначається «вибухове зростання» успішних атак на пристрої під управлінням Android: щодня 350 користувачів цієї операційної системи стають жертвами зловмисників.

Середній розмір збитку оцінюється в 4 тис. руб.

Експерти говорять, що тенденція зростання обсягу успішних розкрадань за допомогою Android-троянів буде спостерігатися і протягом наступного року. Очікується, що в першій половині 2017 р. хакери в якості своїх цілей будуть частіше вибирати промислові об’єкти і критичну інфраструктуру, включаючи об’єкти транспортної інфраструктури, аеропорти, хімічні виробництва, водоочисні вузли і т. д.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: