У Росії назвали п'ятірку найбільш видатних особистостей: лідирує Сталін

У Росії назвали п'ятірку найбільш видатних особистостей: лідирує Сталін
Путін і Сталін

Росіяни назвали Сталіна, Путіна і Пушкіна найвидатнішими людьми історії

Йосип Сталін лідирує в опитуванні росіян щодо найвидатніших особистостей у світовій історії, а друге місце ділять президент Росії Володимир Путін і письменник Олександр Пушкін.

Про це свідчать результати опитування Левада-центру.

Соціологи склали п'ятірку найбільш видатних, на думку росіян, особистостей: Йосип Сталін (38%), Володимир Путін і Олександр Пушкін (по 34%), Володимир Ленін (32%), Петро I (29%).

Як наголошується, в 2012 році громадяни Росії назвали ті ж самі імена, але розташовувалися вони по-іншому: Сталін (42%), Ленін і Петро I (по 37%), Пушкін (29%), Путін (22%).

У десятку видатних людей в цьому році також увійшли Юрій Гагарін (20%), Лев Толстой (12%), Георгій Жуков (12%), Катерина II і Михайло Лермонтов (по 11%).

В Левада-центрі зазначають, що сума всіх результатів перевищує 100%, оскільки респонденти самі називали імена і вказували відразу кілька.

В опитуванні брали участь 1600 чоловік у віці 18 років і старше в 137 населених пунктах 48 регіонів. Дослідження проводилося 7-10 квітня.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін вважає «надмірну демонізацію» радянського лідера, диктатора Йосипа Сталіна одним зі способів «атаки на Радянський Союз і Росію».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: