У Росії шиють справи Парасюку та ще трьом українцям

У Росії шиють справи Парасюку та ще трьом українцям
Володимир Парасюк

Слідком РФ оголосив українців у міжнародний розшук

Росія заочно арештувала чотирьох громадян України у справі про напади на російські дипломатичні установи в Україні в 2014-2016 роках. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету РФ, пише «Дождь».

За версією слідства, до нападу на посольство Росії, яке відбулося в 2014 році, причетні Володимир Романцов, Олексій Бакай та Володимир Назаренко. Їх звинуватили в умисному псуванні майна російської дипмісії, Назаренко - в участі «в нарузі» над прапором Росії.

Серед інших епізодів справи - напад на генконсульство Росії у Львові в березні 2016 року. За версією Слідкома, причетний народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання Володимир Парасюк. Його також вважають причетним до наруги над прапором.

Фігурантів справи звинуватили за ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на установу, яка користується міжнародним захистом, вчиненим з метою ускладнення міжнародних відносин). Назаренко та Парасюк також звинуватили за ст. 329 КК РФ (наруга над Державним прапором Російської Федерації). Їх оголосили в міжнародний розшук.

14 червня 2014 року біля російського посольства в Києві розпочався мітинг, який переріс у масові заворушення. У бік будівлі кидали вибухові пакети та камені, перевертали машини. Напад на консульство у Львові відбувся 9 березня 2016 року після маршу на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яка тоді перебувала в російському СІЗО. У бік консульства кинули петарду і димову шашку.

Раніше Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно українських радикалів, які в ніч на 17 вересня закидали петардами російське посольство в Києві. Також ще одну справу відкрили на активістів, які блокували вхід в будівлю під час голосування на виборах до Держдуми.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: