У Росії вибухнула ракета, яку здали на металобрухт, є жертви

У Росії вибухнула ракета, яку здали на металобрухт, є жертви

Причиною інциденту, за даними ЗМІ, став вибух ракети С-200 «Ангара», яку вкрали в одній з військових частин і здали на металобрухт

10 серпня 2017 року близько 10:00 в Росії на одному з пунктів прийому металобрухту в Читі стався вибух, в результаті якого загинули дві людини, ще одна госпіталізована. Про це повідомили у прес-службі СК Росії по Забайкальському краю.

За цим фактом проводиться дослідча перевірка. За попередніми даними, інцидент стався, коли працівники приймального пункту різали метал.

Причиною НП став вибух військової ракети С-200 «Ангара», яку невідомі люди вкрали в одній з військових частин й здали на металобрухт. При розборі завалів рятувальники МНС виявили ще два аналогічні боєприпаси, які дивом не здетонували, передає By24.  Момент вибуху ракети, яка зазвичай застосовується військами ППО для ураження літаків супротивника, випадково був знятий на відеореєстратор автомобіля, що проїжджав неподалік від місця НП. Йей відеозапис долучений до матеріалів перевірки.

Фахівці уточнюють, що зенітно-ракетний комплекс С-200 «Ангара» був прийнятий на озброєння ППО СРСР 1967 році, однак на бойовому чергуванні стоїть і досі. Вага осколково-фугасної бойової частини його ракет - 217 кг. 80 кг із них становить тротил-гексогенова вибухова речовина. Бойова частина укомплектована 37 тисячами штук елементів ураження діаметром 9,5 і 7,9 мм.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: