У російській опозиції лякають геноцидом, якщо Крим раптом повернути Україні

У російській опозиції лякають геноцидом, якщо Крим раптом повернути Україні

На думку історика, щоб запобігти цьому, необхідна міжнародна конференція та період адаптації

В Криму є небезпека геноциду. Таку думку в інтерв’ю «Главкому» висловив російський історик Андрій Зубов.

«Розумієте, є резолюція ООН, здається, 1976-го року. Це резолюція, у якій визначається ситуація компактності геноциду, право нації на самовизначення і нації та релігійної групи, яка може піддатися геноциду. Так от, це право превалює над принципом цілісності територій. Тобто, незмінності кордонів. Це принцип міжнародного права», - зазначив він.

На думку історика, в Криму є небезпека цього геноциду.

«Щоб це виключити, запобігти цьому, необхідна міжнародна конференція і період адаптації. Коли потрібно, будуть у Криму й міжнародні сили. Інакше може виникнути така ситуація, що ви, зрештою, дійсно втратите Крим. Ну є там побоювання щодо «зведення рахунків». Ви ж не можете повністю контролювати ситуацію. І це (зведення рахунків) буде кваліфіковано як геноцид. Тому, аби цього не сталося, необхідний відразу міжнародний контроль і потім поступово народ заспокоїться, до української нової влади знов звикнуть», - зазначив він.

«Кому буде вже зовсім огидно, вони поїдуть добровільно (з Криму). А інші якось адаптуються до цієї ситуації і я впевнений, що все буде добре. Навіть якщо не Росія, а ООН вимагатиме референдуму, тоді цей референдум відбудеться на користь Україні. Росія нічого вимагати не буде. Тобто, можуть вимагати лише в міжнародних організаціях», - резюмував Зубов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: