У Румунії оголосили «жовтий код» небезпеки снігопадів

У Румунії оголосили «жовтий код» небезпеки снігопадів

В окремих гірських регіонах Румунії, товщина сніжного покриву сягає півметра

У Румунії оголосили «жовтий код» небезпеки снігопадів і ураганного вітру в гірських районах повітів Сучава і Нямц, а також небезпеки повеней у повітах Бакеу, Ясси, Вранча і Галац.

Про це передає «Укрінформ».

«У гірських районах повітів Сучава і Нямц швидкість вітру перевищить 50 км/год, а видимість на дорогах становитиме не більше 100 метрів. Особливо небезпечні для руху автомобільного транспорту стануть дороги в Західних Карпатах, де снігопади триватимуть до понеділка, 17 жовтня, а швидкість вітру перевищить 60 км/год», - повідомили в Національному агентстві метеорології.

За даними метеорологів, в окремих гірських регіонах Румунії, товщина сніжного покриву сягає півметра.

Інформаційний центр румунської Дорожньої поліції просить водіїв виявляти максимум уваги на дорогах, не здійснювати небезпечних маневрів, і не виїжджати на траси без зимової гуми. Відповідно до нового румунського законодавства, за її відсутність на автомобілях штрафи можуть досягати 600 євро.

У свою чергу, Національний Інститут гідрології та водного господарства Румунії повідомляє, що у зв'язку з безперервними зливами в повітах Галац, Вранча, Ясси та Бакеу багато річок вийшли з берегів. Винесено попередження про жовтий код небезпеки повені для більшості населених пунктів, розташованих у пониззі річок, що протікають через територію зазначених повітів.

Кілька днів тому через повені з села Пекя повіту Галац були евакуйовані понад 500 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: