У «Самопомочі» заперечують, що її депутати лобіюють інтереси Косюка

У «Самопомочі» заперечують, що її депутати лобіюють інтереси Косюка
Дотації агрохолдингам

Серед авторів поправки, яка скасовує обмеження виплати не більше 150 млн грн дотації одному аграрному підприємству, немає нардепів від «Самопомочі»

Об’єднання «Самопоміч» спростовує розповсюджену в ЗМІ інформацію про те, що народні депутати від «Самопомочі» Олег Березюк, Тетяна Острікова, Роман Семенуха подали поправку до проекту Держбюджету, яка лобіює інтереси окремих агрохолдингів в частині отримання аграрних дотацій.

Про це йдеться в заяві «Самопомочі».

«Серед авторів поправки, яка скасовує обмеження виплати не більше 150 млн грн дотації одному аграрному підприємству, немає народних депутатів Острікової, Семенухи та Березюка», - йдеться в ній.

Зазначається, що народні депутати від «Самопомочі» подали поправку, якою пропонують залишити обсяг дотації (повернення ПДВ) на певні види аграрної продукції на рівні 2017 року. «Якраз про це йдеться в поправці, яку подали депутати фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова, Олег Березюк, Роман Семенуха», - сказано в заяві.

«При цьому два найбільші агрохолдинги, які цього року отримали левову частку бюджетної дотації, отримають лише по 150 млн кожний», - додають у «Самопомочі».

Раніше ЗМІ повідомили, що народні депутати з фракцій БПП та «Самопоміч» закликають комітет Верховної Ради з питань бюджету скасувати поправки, які обмежують суму спеціальної бюджетної дотації для сільськогосподарських товаровиробників в одні руки. 

Відповідно до діючих норм Закону «Про державну підтримку сільського господарства», з 1 січня 2018 року набирає чинності обмеження, яке не дає змоги аграрним групам пов'язаних компаній отримувати більше ніж 150 млн грн дотацій на  рік.

За січень-липень 2017 року більшу суму дотацій отримали лише два аграрних холдинги —  «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка та «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка (942 млн грн та 236 млн грн відповідно). Загалом всі аграрні компанії за відповідною програмою отримали з бюджету 2,315 млрд грн дотацій, але окрім «МХП» і «Укрлендфармінгу» ніхто не отримував більше від 150 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: