У середу урядова спецкомісія назве причини трагедії в Літочках

У середу урядова спецкомісія назве причини трагедії в Літочках

Відбувається позачергове засідання Кабміну

У середу, 1 червня, спеціальна урядова комісія має повідомити «про реальний стан справ», що спричинили трагедію в будинку для літніх людей у селі Літочки на Київщині. Про це перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів заявив на позачерговому засіданні Кабінету міністрів 30 травня.
За словами урядовця, Національна поліція створила слідчо-оперативну групу для виявлення обставин пожежі.
Нагадаємо, трагедія сталася вночі 29 травня в будинку, в якому приватний підприємець влаштував старечий дім, де пенсіонери, уклавши договір, жили під доглядом. На час виникнення пожежі в будинку було 35 людей. Загинули 17 людей, 18 вдалося врятувати.
Причини пожежі на цей час невідомі. Власника будинку затримали. Слідчі поліції Київської області відкрили провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.
Крім того, поліція перевіряє відповідність законодавству роботу цього закладу і заходів догляду за людьми, що жили в ньому. Національна поліція в Київській області закликала всіх, хто має інформацію про діяльність закладу в Літочках, звернутися на телефонну спецлінію 102.
Джерело: Радіо Свобода

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: