У Шотландії знову заговорили про референдум щодо незалежності

У Шотландії знову заговорили про референдум щодо незалежності
Шотландія готує референдум щодо незалежності

Шотландія хоче провести референдум до того, як Британія залишить ЄС

Шотландський уряд наступного тижня планує представити новий законопроект про референдум щодо незалежності на випадок, якщо не вдасться зберегти тісні зв'язки із європейськими країнами, коли Британія залишить ЄС. Про це повідомила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, повідомляє AFP.

«Я можу підтвердити сьогодні, що законопроект про референдум щодо незалежності буде опубліковано для консультацій наступного тижня», - сказала вона під час виступу перед делегатами її партії SNP на щорічній конференції.

За словами міністра, Шотландія матиме можливість переглянути своє рішення щодо незалежності у випадку необхідності.

«Я рішуче налаштована у тому, що Шотландія матиме можливість переглянути своє рішення щодо питання незалежності і зробити це до того, як Сполучене Королівство залишить ЄС, якщо це буде необхідно, щоб захистити інтереси нашої країни», - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше Стерджен оголосила про початок масштабного обговорення питання незалежності, щоб вона могла оцінити підтримку нового референдуму.

На відміну від британців, які більшістю голосів підтримали Brexit, шотландці проголосували за те, щоб залишитися у ЄС.

Стерджен заявила, що Brexit знову поставив на порядок денний питання щодо незалежності Шотландії. У 2014 році на референдумі більшість проголосувала «проти» незалежності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: