У штаті Мічигані офіційно затвердили перемогу Трампа на виборах

У штаті Мічигані офіційно затвердили перемогу Трампа на виборах

Мільярдер набрав на 10,7 тисяч більше голосів виборців штату ніж екс-держсекретар Гілларі Клінтон

У штаті Мічигані офіційно затвердили перемогу мільярдера Дональда Трампа.

Про це повідомило видання Politico.

За Трампа проголосувало 2,279543 млн виборців (47.5%), а за Клінтон 2,268839 млн (47.3%), що на 10,704 тис. менше, йдеться в повідомленні.

Трамп став першим кандидатом від республіканців, який виграв у штаті Мічиган з 1988 року, коли американським президентом був обраний республіканець Джордж Буш-старший.

У неділю Трамп заявив у твітері, що, крім перемоги за американською системою непрямих виборів через колегію виборників, він так само «переміг і в загальнонародному голосуванні, якщо відняти мільйони людей, що голосували незаконно».

В суботу Трамп жорстко розкритикував Стайн за спробу здійснити перерахунок голосів. Він заявив, що кандидат від «зелених» намагається зробити це з метою наживи і розраховує привласнити частину коштів, зібраних для проведення перевірки.

У п'ятницю Стайн офіційно подала петицію про проведення перерахунку голосів на виборах президента в штаті Вісконсін. Вона також має намір домагатися цього в Мічигані і Пенсільванії. У всіх трьох штатах Трамп здобув перемогу над кандидатом від демократів Гілларі Клінтон з мінімальною перевагою.

У суботу адвокат Марк Еліас, який був юристом в передвиборному штабі Клінтон, заявив, що помічники екс-кандидата від демократів готові взяти участь в перевірках у всіх трьох штатах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: