У Швеції закликають накласти на Росію санкції через Сирію

У Швеції закликають накласти на Росію санкції через Сирію

У Швеції приєдналися до закликів накласти на Росію санкції через Сирію

Міністр закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем закликала Європейський союз обміркувати можливість запровадити санкції проти Росії через її війну у Сирії й заявила про можливі російські воєнні злочини у цій країні.

«Підхід Росії (до Сирії) абсолютно неприйнятний. Бомбардуванню цивільного населення треба покласти край. Ми мусимо виступити проти воєнних злочинів, вони мають бути переслідувані у суді», – заявила вона в інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel.

За її словами, становище у Сирії дуже напружене, існує острах перед Третьою світовою війною, і викликає збентеження те, що доводиться визнавати: світова держава чинить воєнні злочини.

Раніше низка державних і міжнародних діячів звинувачували Росію у можливих воєнних злочинах у Сирії, де Москва вступила у громадянську війну на боці офіційного Дамаска і бомбардує цивільне населення районів, непідконтрольних режимові, у першу чергу у густо заселеному місті Алеппо, а у своїх заявах заперечує це.

А в Європейському союзі і у США у зв’язку з цим уже лунали заклики запровадити через такі дії в Сирії нові санкції проти Росії – крім тих, що вже запроваджені щодо Москви через її агресію проти України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: