У справі про смертельний алкоголь виявили російський слід

У справі про смертельний алкоголь виявили російський слід

Метиловий спирт поставлявся з одного з підприємств Луганської області, а туди завозився з Росії

Встановлено канал надходження у Харківську область метилового спирту, який став основним інгредієнтом смертельного «коктейлю», від якого вже померло 38 людей. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

За його даними, метиловий спирт поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. «Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації», - зазначив Білан. 
Він підкреслив, що метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо.

«У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику, який перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату, отримуючи гроші на картку. В даний час також встановлений і допитаний водій, який перевозив спирт. При цьому в наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину. Всього у незаконний спосіб посереднику цієї оборудки було продано більше п'яти тонн метанолу, який був потім доставлений організаторові виготовлення сурогатного алкоголю», - повідомив Білан. 
За його словами, посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. А саме у цю мить триває обшук й на зазначеному підприємстві.

Організатор та двоє його посібників учора були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник знаходиться під домашнім арештом. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: