У справі Пшонки затримано сина екс-нардепа з Одеси

У справі Пшонки затримано сина екс-нардепа з Одеси

Затриманий підозрюється у співучасті у заволодінні колишнім генеральним прокурором Віктором Пшонкою державними коштами у розмірі понад 69 млн грн

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України спільно з оперативним підрозділом ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у Києві затримано мешканця міста Одеси, який підозрюється у співучасті у заволодінні колишнім генеральним прокурором державними грошовими коштами у розмірі понад 69 млн грн, призначеними для ремонту будівель Генпрокуратури. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
«Затриманого повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, у тому числі особливо тяжких, зокрема, у пособництві заволодінню службовою особою, яка займала особливо відповідальне становище, грошовими коштами в особливо великих розмірах, у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва», - йдеться у повідомленні.
До суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Проведено обшуки у місті Одеса за місцем проживання підозрюваного та у офісних приміщеннях, у яких розташовувався організований ним «конвертаційний центр».
Досудове розслідування у даному провадженні триває.
ЗМІ з посилання на начальника департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергія Горбатюка повідомляють, що затриманим є син екс-депутата Верховної Ради Юрія Крука Борис. «Сьогодні був затриманий син екс-депутата Юрія Крука Борис у справі проти колишнього генпрокурора Пшонки», - сказав Горбатюк.
Крук був депутатом Ради 7-го скликання від групи «Економічний розвиток». У парламент пройшов як висуванець від Партії регіонів в одномандатному окрузі №143 в Одеській області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: