У США назвали доповідь щодо MH17 кроком до притягнення винних до суду

У США назвали доповідь щодо MH17 кроком до притягнення винних до суду

В Держдепі нагадали, що Держсекретар Керрі у наступні дні після трагедії зробив заяву про те, що МН17 був збитий ракетою класу земля-повітря зенітно-ракетного комплексу «Бук», запущеною з території у східній Україні, яка була підконтрольна проросійським бойовикам

Держдеп США вітає проміжну доповідь Міжнародної спільної групи з розслідування аварії "Боїнга" MH17 і висловився за притягнення до відповідальності винних у загибелі людей.

Про це йдеться в заяві офіційного представника держдепартаменту США Джона Кірбі.

«Проміжні висновки Групи підтверджують заяву, зроблену Державним Секретарем Керрі у наступні дні після трагедії, що МН17 був збитий ракетою класу земля-повітря зенітно-ракетного комплексу «Бук», запущеною з території у східній Україні, яка була підконтрольна проросійським бойовикам», - заявив Кірбі.

Він підкреслив, що у звіті Спільної слідчої групи сказано, що зенітно-ракетний комплекс "Бук" був ввезений з території РФ на контрольовану сепаратистами територію на сході України, а після збиття літака його знову вивезли в Росію.

«Хоча ніщо не зможе пом’якшити сум тих, хто втратив своїх близьких у той трагічний день, це оприлюднення інформації є ще одним кроком до встановлення правосуддя щодо осіб, відповідальних за вчинення цього жахливого нападу», - сказав Кірбі.

У Держдепі запевнили, що США продовжать працювати зі Спільною Слідчою Групою над проведенням розслідування і закликали інші держави, які можуть надати допомогу, також забезпечити повне співробітництво з метою притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялолся, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака «Боїнг» рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

Слідчі збирають інформацію про двох фігурантів справи і називають їхні імена.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Читайте також матеріал «Главкому»: Міжнародне розслідування катастрофи МН-17. СБУ оприлюднило повний звіт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: