У США назвали, що заважає Україні вступити до НАТО

У США назвали, що заважає Україні вступити до НАТО

Україна та Грузія не можуть стати на шлях входження в НАТО, поки на їхніх територіях перебувають російські війська, заявив сенатор-республіканець Том Коттон

Сполучені Штати Америки повинні продовжувати політику санкцій проти Росії поки та не забере свої війська з України та Грузії. Про це на конференції в Центрі міжнародних та стратегічних досліджень заявив сенатор-республіканець від штату Арканзас Том Коттон - член Комітету зі збройних сил Сенату США.

За його словами, через російську присутність, Україна та Грузія не можуть стати на задекларований шлях членства у НАТО, повідомляє Голос Америки.

«На даний момент Україна та Грузія не можуть стати на шлях входження в НАТО, поки на їх території знаходяться російські війська. Тому наша негайна першочергова мета повинна бути - посилення тиску на Росію, щоб вона залишили ці землі. Щоб вона віддала Крим Україні та залишила східну Україну та північну Грузію. Держсекретар Тіллерсон під час двосторонньої зустрічі в Гамбурзі зробив чітку заяву, що санкції проти Росії, якими б помірними вони не були, залишатимуться в силі, допоки російські війська та підтримувані ними бойовики будуть на українській землі», - зазначив американський сенатор.

Коттон додав, що тиск на Росію має бути продовжений не лише через її агресію проти сусідніх держав, а через її спроби дестабілізувати західний світ.

«Звичайно, Росія намагається дестабілізувати та розділити Захід. Це те, що вони робили десятиріччями…Вони це роблять послідовно. Вони це робили у 1983 році, коли допомогли профінансувати масові протести проти розміщення США ракет середньої і меншої дальності в Європі. Вони це роблять, коли втручаються у вибори в Західній Європі та в наші вибори тут. Вони це роблять, проводячи військові навчання. Саме це робить Росія, і ми повинні відповісти рішуче на ці провокації», - заявив сенатор-республіканець.

Як повідомляв «Главком», міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що санкції проти Росії слід скасовувати поступово, не чекаючи повного виконання Мінських угод.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: