У США пропонують пропагандистському росТБ зареєструватися як «іноземний агент»

У США пропонують пропагандистському росТБ зареєструватися як «іноземний агент»

У телекомпанії RT звинуватили США у «війні» проти російських ЗМІ та зазіханні на свободу слова

Міністерство юстиції США звернулося до російської телекомпанії RT (раніше більше відома як Russia Today) з пропозицією зареєструвати американське відділення мовника як «іноземний агент». Про це повідомили 12 вересня RT і американські засоби інформації.

За цими повідомленнями, міністерство листом повідомило телекомпанії, що вона має зареєструватися згідно із законом про реєстрацію іноземних агентів (Foreign Agents Registration Act, FARA), що вимагає розкриття інформації лобістами та юристами, які представляють інтереси іноземних держав.

Міністерство юстиції США наразі не підтвердило та не коментувало цих повідомлень.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян на своєму сайті звинуватила Сполучені Штати у «війні» проти російських ЗМІ та зазіханні на свободу слова.

В оприлюдненому в січні звіті американських спецслужб ішлося, що Росія втрутилася в президентські вибори 2016 року. Окремо в цьому звіті названий телеканал RT, який фахівці вважають «головним інструментом міжнародної пропаганди Кремля». У документі вказано, що RT America «позиціонує себе як американський канал і навмисне намагається приховати будь-які юридичні зв’язки з російським урядом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: