У США пройдуть десятки демонстрацій за відставку Трампа

У США пройдуть десятки демонстрацій за відставку Трампа
Противники політики Дональда Трампа

Протести у низці американських міст заплановані на неділю

У десятках міст США на неділю, 2 липня, заплановані масові демонстрації проти президента країни Дональда Трампа.

Як повідомляє DW, учасники акцій будуть вимагати відсторонення Трампа з посади. Організатори звинувачують мільярдера в порушеннях конституції США. Стверджується, що Трамп використовує своє службове становище в бізнес-інтересах. Крім цього американському лідерові ставиться в провину те, що він намагався перешкоджати розслідуванню про можливі контакти в Росією під час своєї передвиборної кампаніїї.

При цьому у справі про імпічмент Трампу в даний час немає реальних перспектив. В американському Конгресі зараз немає конкретних законодавчих ініціатив, спрямованих на усунення Трампа з посади.

Для того, щоб процедура імпічменту була завершена, десяткам конгресменів від Республіканської партії, яку представляє Трамп, довелося б вступити в альянс з опозиційною силою - Демократичною партією.

Нагадаємо, у  Конгресі США вперше  заговорили про імпічмент Трампа в середині травня. Конгресмен-демократ від штату Техас Ел Грін звинуватив Трампа в перешкоджанні розслідуванню його зв'язків з Росією.

Згодом телеканал CNN дізнався, що Білий дім почав вивчати процедуру імпічменту Трампа, щоб той міг їй протистояти. Про підготовку самого імпічменту мова не йде, відзначили джерела телеканалу, причому, як з боку республіканців, так і з боку демократів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: