У США скликають засідання Радбезу ООН через запуск ракети КНДР

У США скликають засідання Радбезу ООН через запуск ракети КНДР
Північна Корея, ймовірно, випробувала міжконтинентальну балістичну ракету

За даними експертів, балістична ракета, запущена КНДР, здатна досягнути штату Аляска в США

Сполучені Штати скликають закрите засідання Радбезу ООН у зв'язку з останнім запуском ракети КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

Водночас, наразі у США вважають, що Північна Корея, ймовірно, випробувала міжконтинентальну балістичну ракету (МБР), але військові досі вивчають дані.

Якщо запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР підтвердиться, це «викличе підвищену стурбованість у Вашингтоні».

За даними експертів, балістична ракета, запущена КНДР, здатна досягнути штату Аляска в США.

Як повідомлялося, уряд КНДР у вівторок здійснив запуск ракети в напрямку Японії. Як зазначалося, за приблизно 39 хвилин польоту ракета подолала близько 933 км і досягла висоти 2802 км, після чого впала у виключній економічній зоні Японії.

У цьому зв’язку попри святкування в США Дня незалежності 4 липня Білий дім скликав екстрену нараду з метою визначення подальших кроків реагування на загрози з боку КНДР. Серед можливих варіантів – посилення американських санкцій та військової присутності США в регіоні, а також переведення систем ПРО у режим повної бойової готовності.

Раніше стало відомо, що КНДР запустила нову балістичну ракету у виключно економічну зону моря Японії, в результаті чого остання рішуче засудила дії Північної Кореї. Очільник США Дональд Трамп, у свою чергу, закликав Китай до посилення тиску на КНДР. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: